Kolagén sa v kozmetike a medicíne používa už dlhú dobu, ale nie každý zdroj kolagénu je vhodný. Napríklad klasická želatína je ťažko stráviteľná a ako proteínový zdroj nevhodná. Mnohé výrobky obsahujú kolagén z hovädzieho alebo bravčového dobytka,  ale kolagén z týchto zvierat nemá takú kvalitu ako rybí kolagén, dokonca môže mať aj negatívne účinky. Preto je aj cenovo omnoho lacnejší a používaný vo veľkých množstvách. Na výrobu kolagénových doplnkov sa dlhé roky používa kolagén predovšetkým zo zabitých ošípaných a kráv. Až po ich usmrtení sa zo strojovo oddeleného kostného separátu a koží vyvarí želatína. Tá je potom ďalej spracovaná pre potreby farmácie a potravinových doplnkov.

Tajomstvo kvality živého rybieho kolagénu spočíva v bleskovom spracovaní rybacích koží a ich zmrazením ešte pred tým, než sa stihnú častice kolagénu rozpadnúť. Nasledujú veľmi šetrné mechanické procesy spracovania a jemná viacstupňová filtrácia – hydrolýza. Potom pokračuje proces vytvorenia vodného roztoku z čistého a krehkého kolagénu bez toho, aby došlo k poškodeniu jeho štruktúry. Pri užívaní živého rybieho kolagénu dochádza k intenzívnejšiemu a hlbšiemu prestupovanie kolagénových častíc do tkanív vďaka peptidom, pretože reťazce aminokyselín napomáhajú správne naviazať bielkoviny v tele. Preto je rybí kolagén omnoho vhodnejší a účinnejší, doprajte si ho v SPIRIT COLLAGENE v prémiovej kvalite a 5500mg na dávku.

Webovú stránku vytvoril WEBROK.SK | Tvorba web stránok - Webdesign Tvorba web stránok